Zaščita radiatorjev in drugih elementov pred udarci.

Kadar imamo v prostoru radiatorje, konvektorje, cevi , zračnike,… ki jih ne želimo zapreti, jih lahko obdamo z varnostno ograjo.
Te ograje se delajo po meri in z namenom, da se prepreči udarce otrok v robove teh napeljav in grelno/hladilnih teles v prostoru.

Tipi zaščit

Tako se lahko zaščiti le zunanje robove, lahko so tudi vmesne navpične cevi, ki ščitijo udarec po celotni površini radiatorja, lahko pa se jim dodajo še penasti obroči in vmesniki različnih oblik. Celotna zaščita se oblikuje po želji kupca.

Več o materialu

Varnostne ograjice so narejene iz cevi dveh dimenzij. Nosilna in okvirna konstrukcija je iz cevi, ki ima premer 6 cm, medtem ko so tanjše cevi premera 3 cm.

Glede na različno sestavljanje ločimo različne tipe ograj.

Prednosti naših zaščit:

  • Cevi so okrogle, prav tako so okroglo zasnovani vsi spojni elementi, in tako predstavljajo veren element v otroških igralnicah
  • Cevi so postavljene v razmaku, ki onemogoča zatik glave ali kakršnihkoli drugih zadrg, kapuc,… ki bi lahko potencialno predstavljalo nevarnost za otroka.
  • Cevi so trdne, v primeru večjega razpona so ojačane z železnim profilom v notranjosti cevi. Tako lahko otroci na spodnjo prečko stopijo, si pomagajo pri vstajanju ali se nanjo naslonijo.
  • Ker vsebuje ta plastika velik delež elastana, je mehka in prožna, kar pomeni, da se v primeru močnejših udarcev v cevi, le-ta ne zdrobi v manjše ostre dele, ki bi lahko predstavljali nevarnost za urez, temveč se le rahlo deformira.
  • Plastika je tanka in votla, njena oblika je okrogla, to so lastnosti, ki so zelo pomembne pri neomejenem kroženju zraka. Še posebej je to pomembno pri ogrevalnih telesih, saj želimo, da topel zrak kroži po prostoru in ne, da se zadržuje za radiatorsko masko.
  • Plastika ne zahteva nobenega vzdrževanja, zgolj čiščenje iz higienskih razlogov
  • Čiščenje, beljenje in ostala vzdrževalna dela so pri naših zaščitah zelo preprosta, saj se brez vijačenja lahko zaščito odstrani in pritrdi nazaj. To nam omogočajo posebni fast-clip elementi, ki jih otroci ne morejo odpreti, za odrasle, ki poznajo sistem pa je to zelo enostavno.

Stopite v stik z nami


Za več informacij ali pa za neobvezujočo ponudbo smo vam na voljo preko spletnega obrazca ali pa nas pokličite.

Vprašajte nas >