Zaščite ostrih robov

Zaščite ostrih robov so aktualne predvsem tam, kjer obstaja velika verjetnost, da se bo otrok lahko poškodoval. To največkrat predstavljajo vogali zidov, vogali okenskih polic, vogalov na zidnih hidrantih in ostri vogali na pohištvu (miza, postelja,…). Ostre robove pa ne najdemo zgolj v notranjih prostorih, temveč tudi na zunanjih igriščih. Vogali ograj, vogali hiš in vrtnih ut, strelovodi in žlebovi. Tudi razna športna oprema na športnih igriščih je lahko nevarna. Tako je vedno bolj pomembna zaščita na drogovih okrog nogometnih golov, košarkarskih košev, pitnikov v neposredni bližini igrišč,…

Najpogosteje to rešujemo z vogalniki, ki jih lahko vključimo v ambient in tako dodatno popestrijo prostor ali pa so v nevtralno beli popolnoma neopazni. Ne glede na barvo, ki jo izberete, nudi otrokom varno igro, vam pa čas brez skrbi.

V kolikor se vogalniki ne podajo v vaš prostor, se lahko odločite tudi za ti. hot-dog. To je polkrožna zaščita, v katero se vreže kot 90° ali pa se napravi utor po vaši želji. Ta zaščita je bolj izstopajoča, vendar nič manj učinkovita pri blaženju udarca.

Kotniki

Kotniki so lahko različnih širin, debelin in dolžin.

Debelina:

  • 10 mm: za vrtce, igralnice in hodnike
  • 15 mm ali 20 mm: za telovadnice, kjer prihaja do močnejših udarcev, to je običajno pri otrocih nad 10 let ali v gimnastičnih telovadnicah

Širina: po vaši želji, priporočamo vsaj 4 cm širine na vsako stran vogala

Dolžina: na voljo imate 1m, 1,5m, 2,0m dolžine.

Hot dog

Hot-dog je polkrožna oblika zaščite, ki se uporablja za zaščite vogalov in drugih ostrih robov.

HOT DOG je dimenzije: »slika«

Pri teh je možen izrez »V« (pravi kot= 90°) ali izrez »U« kjer vi podate dimenzije izreza. Dolžina enega hot-doga je 2m.

Vse te zaščite so narejene iz materiala Polymat.

Več o materialu Polymat >

Stopite v stik z nami


Za več informacij ali pa za neobvezujočo ponudbo smo vam na voljo preko spletnega obrazca ali pa nas pokličite.

Vprašajte nas >